Известие

Collapse
No announcement yet.

С какво масло да карам AR 147 2.0 16v

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
    Батка, това важи и за всички други коли, които въпреки, че са карани на уволнение, после не изтропват.
    Май драмата важи само на ТС
    Не знам дали си забелязал, но на почти всички други марки (без хонда) на годинките на 156/147, с 1.4 1.6 1.8 2.0 атмосферни мотори, прекъсвача им е горе-долу с 1000 оборота по-малко от на алфите и всичко с "вървежа" им свръшва при 4500-5000 оборота Повярвай ми това има голямо значение, особено ако караш 150 000км с едно масло и въртиш до 7300-7500 оборота

От друга страна карам и пежо 206 1.4 бензин 75 коня...Ами с ръка на сърцето си мога да кажа, че то прекъсвач е виждало един път, от както е при мене (2001г), и то защото исках да проверя къде е
    Тоест Алфата предразполага към високи обороти и е бая по-голяма вероятността да е карана "на уволнение" в лютеницата, от колкото шкода фабиа или сеат кордоба да речем...

П.П. Пък той ако е тръгнал да се коти, квото и масло да сипеш .. все в гз! Карам и сменям на 10 000 км, като долу горе се съобразявам с маслото. Ако тръгна на 5-6 000 км. да слагам масло за 130+ лв... то къде му идва края. Ква файда от цялата работа... то с тез пари за масло, ще събера за нова кола през това време
    Да така е...И аз към това агитирам всички нови колеги...Просто сменяйте си маслото редовно с такова, каквото препоръчва производителя или някакъв негов еквивалент, пък всичко друго е на късмет Не се хвърляйте на масла от по 40-50лв литъра за кола, с която ще ходите до Била-та или до детската градина, просто няма смисъл
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      Защо? Мотивирай се
      kaio156 го написа че просто не са става за по дълга експлоатация аз го потвърждавам,просто имам инсталиран уред за налягане на масло и във сравнение със едно друго масло което ползвам след едни и същи изминати километри при едни и същи условия селенията просто се представя по лошо да не кажа ``зле``,това се изразява във по ниско налягане на маслото и по шумен двигател.Нямам познати във химимическа лаборатория за да се направи анализ на проба взета и от двете масла но минуса е във полза на Селенията.Има и други да не кажа доста по добри масла от Селенията така че не се ограничаваите само във това което ви е писал завода производител.
      Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 14:25.
      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
        имам инсталиран уред за налягане на масло и във сравнение със едно друго масло което ползвам след едни и същи изминати километри при едни и същи условия селенията просто се представя по лошо да не кажа ``зле``,
        Ето това е важно - да подкрепиш думите с факти. Би ли ми написал на ЛС марката на другото масло?
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Е кажи го направо тука другото масло. Според мен няма да е реклама. Кажи и след колко км. какво налягане ти държи селенията, и коя селения точно?
          Давайте малко по-подробно инфо.
          Lancia Delta 1.6 i.e - ex
          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

За реисинга ставаше въпрос.

Comment

А другото кое е, дето държи по-високо налягане от рейсинга?
              И ако може да кажеш след какъв пробег и какъв стил на каране?
              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

да пробвам ли да позная .. или yacco или motul и 2те 15w50 държат повече от селенията от тва което съм видял разбирасе изключения винаги може да има
                alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Е кажи го направо тука другото масло. Според мен няма да е реклама. Кажи и след колко км. какво налягане ти държи селенията, и коя селения точно?
                  Давайте малко по-подробно инфо.
                  Колегата неправилно ги е сравнил - другото е 15W50
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Първоначално публикувано от tqnbtb Покажи съобщение
                    да пробвам ли да позная .. или yacco или motul и 2те 15w50 държат повече от селенията от тва което съм видял разбирасе изключения винаги може да има
                    Първото позна.

Comment

• Стига с тия масла бре....повечето добри марки стават за наште кошници,не е задължително да е Селения стига да покрива нужните стандарти.......
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от tqnbtb Покажи съобщение
                        Е как сравнявате лятно масло със всесезонно?
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

• Аз се интересувам от мнения за Кастрол едж 10/60.
                          Някой карал ли е с него? Искам малко отзиви за това масло, как се държи спрямо селения рейсинг.
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

• Моето масло е за смяна и съм се спрял на YACCO(хвалят го много) Та конкретно съм се спрял на 15w50 - YACCO 15W50 VX300 (5л около 70 лв полусинтетика. Дават го и за коли на газ) и YACCO GALAXIE 15W50(100% синтетично но цената му е почти два пъти по висока). Вие какво мислите. Сега съм със някакво 10/40. Наляха ми го в сервиза като обслужвах колата, но съм забелязал, че като загрее повечко колата(при ръчкане или градско) и отворя капака на изключен двигател се чува някакво пукпук(все едно картофи пържа )
                            Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

• Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
                              ...(при ръчкане или градско) и отворя капака на изключен двигател се чува някакво пукпук(все едно картофи пържа )
                              Е чак така... по-скоро пукането идва от генерацията.
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

• Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
                                Моето масло е за смяна и съм се спрял на YACCO(хвалят го много) Та конкретно съм се спрял на 15w50 - YACCO 15W50 VX300 (5л около 70 лв полусинтетика. Дават го и за коли на газ) и YACCO GALAXIE 15W50(100% синтетично но цената му е почти два пъти по висока). Вие какво мислите. Сега съм със някакво 10/40. Наляха ми го в сервиза като обслужвах колата, но съм забелязал, че като загрее повечко колата(при ръчкане или градско) и отворя капака на изключен двигател се чува някакво пукпук(все едно картофи пържа )
                                ни едното ни другото
                                VX500 e твойто
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X